4 domácí nápoje, které pomohou spálit břišní tuk a posílit metabolismus



Metabolismus je určen našimi geny. Každý jej máme nějaký, někdo má rychlý metabolismus a zpracovává rychle vše, někdo má metabolismus pomalý a potraviny se tak v něm zpracovávají pomaleji. Rychlost metabolismus ovlivňuje několik věcí, jako například jídlo nebo pravidelné cvičení.

Zvyšte svůj metabolismus

Pro zlepšení vašeho metabolismu je nejlepší čas ráno, kdy jste se právě probudili. Tělo v té době potřebuje správnou hydrataci a také jídlo. Mnoho lidí ve skutečnosti neví o metabolismu, nejsou dostatečně srozuměni, jak funguje. Když cvičíte, vaše tělo používá energii, která má být uložená ve vašem těle. Tělo samozřejmě také používá energii pro základní potřeby jako dýchání, čerpání krve a další funkce.
Váš metabolický poměr je množství energie, které vaše tělo používá, když nic moc neděláte. Ti, kteří mají rychlý metabolismus, potřebují spoustu energie, aby správně fungovali. Lidé, kteří mají pomalý metabolismus, nepotřebují mnoho energie, když jsou neaktivní. Jejich tělo tak ukládá energii ve formě tuku.

Změny metabolismu

Jak člověk stárne, metabolismus začíná prožívat určité změny. Liší se také podle rodinné historie, velikosti těla (větší tělo využívá energii rychleji) a také podle pohlaví. Níže přinášíme čtyři skvělé recepty, které se dají snadno a rychle vyrobit. Když je budete konzumovat ráno a mezi jídly, váš metabolismus se zvýší. Ty vám samozřejmě nepomohou zhubnout několik desítek kilogramů, ale pomohou vám udržet stabilní metabolismus. Jaké recepty to jsou?

Grapefruitová voda

Ingredience:

  • 2 čajové lžičky sušeného rozmarýnu
  • 2 šálky vroucí vody
  • ½ nakrájeného grapefruitu
  • ½ celého grapefruitu

Postup:

Vezměte rozmarýn, přidejte do malého sítka určeného na čaj a dejte do vroucí vody, kde nechejte asi pět minut louhovat. Vyndejte čajové sítko a přidejte šťávu z poloviny grapefruitu, následně přidejte druhou půlku grapefruitu nakrájeného na plátky. Poté vše zamíchejte a vypijte!

Zázvorový zelený čaj

Ingredience:

  • Vařící voda
  • 2 čajové lžičky zeleného čaje
  • 1 polévková lžíce strouhaného zázvoru
  • 1 polévková lžíce surového medu

Postup:

Do sklenice s vroucí vodou přidejte jednu polévkovou lžíci strouhaného zázvoru. Poté přidejte dvě čajové lžičky zeleného čaje do sítka na čaj a nechejte ve sklenici louhovat po dobu pěti minut. Vytáhněte čajové sítko, přidejte do skleničky jednu polévkovou lžíci medu, promíchejte a následně můžete konzumovat.

Zázvorovo-okurková voda

Ingredience:

  • 1 polévková lžíce surového medu
  • 1 plátek zázvoru
  • ½ nakrájené okurky
  • Vařící voda

Postup:

Do sklenice vařící vody dejte jeden plátek zázvoru. Nechejte zázvor louhovat po dobu pěti minut a poté jej vytáhněte. Přidejte do sklenice jednu lžíci medu, nakrájené okurky, zamíchejte a vypijte.

Citronovo-zázvorová voda

Ingredience:

  • Teplá voda
  • 1 polévková lžíce strouhaného zázvoru
  • 1 citron nakrájený na plátky

Postup:

Do teplé vody přidejte jednu polévkovou lžíci strouhaného zázvoru, přidejte plátky citronu a zamíchejte. Následně je nápoj připraven ke konzumaci.
Další články
loading...

Další články

loading...
Komentáře
loading...